Logo RH Brandbeveiliging
Telefoonnummer Tel 0180 556747     Telefoonnummer Fax 0180 625506     Telefoonnummer info@rhbrandbeveiliging.nl
Like ons op facebook Volg ons op Twitter LinkedIN feed

Fire Knock Out


Fire Knock Out

De Fire Knock Out is een milieuvriendelijke kunststof container, gevuld met onschadelijke blusvloeistof en activering(kruit)stof, waaraan een lont is bevestigd. Zodra de lont in aanraking komt met open vlam of vuur, splijt de container open. Gedurende een kort moment wordt vervolgens alle zuurstof in en om de vuurhaard weggenomen, waardoor het vuur onmiddellijk dooft. De tot waterdauw vernevelde blusvloeistof koelt de hittebron af, terwijl de toegevoegde vertragingsstoffen het opnieuw ontsteken van de brandhaard verhinderen. De Fire Knock Out is leverbaar in diverse uitvoeringen, zowel voor professioneel als particulier gebruik.

De Fire Knock Out dooft het vuur in seconden.

Brand ontstaat vaak bij afwezigheid, en dan helpt een brandblusser weinig. Veel effectiever is de Fire Knock Out 1.6, 5.6 of 24.6 versie die vuur en open vlammen volautomatisch bestrijdt. Het echte geheim: een slimme kunststof container met blusvloeistof die middels een snellont door de vlammen wordt geactiveerd. De Fire Knock Out dooft vuur in seconden De Fire Knock Out is bij uitstek geschikt om onbewaakte ruimten te beschermen tegen brand. Het product werkt razendsnel zodra het in aanraking komt met vuur. De ontstane brand wordt direct effectief bestreden, waardoor gevolgschade beperkt blijft.

Hoe werkt de Fire Knock

De Fire Knock Out werkt met een echt lont welke uitsluitend met open vuur in werking treed. Deze is verbonden aan een kruit reservoir. De inhoud bestaat uit water met een schuimsoort. Verder wat additieven om het water niet dood te laten gaan en een oppervlaktespanning verlagend middel zodat de vernevelde inhoud snel in de brandhaard indringt. De Fire Knock Out container klapt dan open en verspreid de inhoud over de brandhaard. Daar waar vlammen zijn wordt de nevel direct omgezet in stoom, deze drukt de zuurstof weg en tegelijkertijd legt de FKO een filmlaag over de brandhaard zodat opnieuw oplaaien onmogelijk is. Doordat de inhoud zo fijn verneveld wordt dringt het tot in de kern van de brandbare stof. Daardoor wordt direct de warmte verlaagd van +/- 800 graden naar onder de 80 graden Celsius. Dit alles in ongeveer 3 seconden.

De voordelen met de Fire Knock Out FKO 1.5, 5.6 en de 24.6 versie FKO

- Activeert zichzelf zodra de Fire Knock Out in aanraking komt met open vuur
- Eenvoudig te monteren
- Voor binnen- en buitenbranden
- Gevolgschade blijft beperkt
- Geen onderhoudskosten
- De inhoud is mens-, dier- en milieuvriendelijk
- FKO 1.6 geschikt voor 3,0 meter doorsnede of voor 8 m3
- FKO 5.6 geschikt voor 5,0 meter doorsnede of voor 24 m3

Met Fire Knock Out automatische brandblussers kunt u uw huis garage, opslag, schuur, meterkast, wasdroger tegen een brand beveiligen. Heeft u vragen over de Fire Knock Out automatische brandblussers of advies over Fire Knock Out brandblussers dan zijn we u graag van dienst.

   

NIEUWS 06/06

Elide Fire Ball Extinguisher

Elide Fire Ball Extinguisher  ”De eenvoudigste en snelste manier om vuur te blussen.” De Elide Fire Ball Extinguisher brandblusser is een balvormige brandblusser. Gewoon in de brand gooien, en de Fireball zal het binnen 3 seconden automatisch activeren en het milieuvriendelijke poeder..


Brandblussers

Brandslanghaspels

Brandbeveiliging

Projectering

Onderhoud

Contact


NCP erkend onderhoudsbedrijf
Specialisten in brandbeveiliging
Storingsnummer  
Storingsnummer Tel. 06-83075024