Logo RH Brandbeveiliging
Telefoonnummer Tel 0180 556747     Telefoonnummer Fax 0180 625506     Telefoonnummer info@rhbrandbeveiliging.nl
noodverlichting
Like ons op facebook Volg ons op Twitter LinkedIN feed

Noodverlichting


ARBOBESLUIT

U heeft noodverlichting nodig in uw bedrijf? Het Arbobesluit verplicht elke werkgever in artikel 3.7, 3.9 en 8.4 om adequate noodverlichting en veiligheidssignalering aan te brengen op elke arbeidsplaats waar werknemers tewerkgesteld worden (zowel in kantoorgebouwen, industrie als elke andere arbeidsplaats). Het artikel 1.1 definieert de arbeidsplaats als: iedere plaats die in verband met het verrichten van arbeid wordt of pleegt te worden gebruikt. Zowel eigenaars als werkgevers zijn dus verantwoordelijk voor een betrouwbare noodverlichtingsinstallatie.

ONDERHOUDSVERPLICHTING

De noodzaak tot het onderhouden van een noodverlichtingsinstallatie wordt ook door de wetgever onderkend. Zowel in het Bouwbesluit, de Bouwverordening als in de Arbowet is dit opgenomen. Noodverlichting is een veiligheidsinstallatie en valt daarom onder een periodieke onderhoudsplicht. Het Gebruiksbesluit bepaalt dat een noodverlichtingsinstallatie minstens één keer per jaar op adequate wijze moet worden gecontroleerd en onderhouden. De eigenaar en/of gebruiker van de noodverlichtingsarmaturen zal een erkend deskundige moeten aanwijzen om het installatie te controleren, te onderhouden en alle daartoe noodzakelijke werkzaamheden uit te laten voeren.

BELANGRIJKE VERWIJZINGEN

NEN-EN 1838 Verlichtingstechniek noodverlichting
NEN 6088 Vluchtrouteaanduiding
NEN 1010 Veiligheid laagspanningsinstallaties
NEN-EN 50172 Noodverlichting systemen en vluchtwegen
Arbo art. 3.7 Veilig gebruik van vluchtwegen en nooduitgangen
Arbo art. 3.9 Noodverlichting Bouwbesluit

ONDERHOUD NOODVERLICHTING

Als RH Brandbeveiliging B.V. uw noodverlichting onderhoudt kunt u er dus op vertrouwen, dat uw noodverlichting voldoet aan de wettelijke eisen. Bovendien draagt het onderhoud bij aan uw bedrijfsveiligheid. Desgewenst kunt u het onderhoud combineren met onderhoud van brandblusmiddelen. Op onderhoud van brandblusmiddelen geeft RH Brandbeveiliging B.V. de laagste prijs garantie.

Wilt u meer informatie over RH Brandbeveiliging B.V. producten en diensten? Dat kan! RH Brandbeveiliging gaat graag in samenwerking met u aan de slag om te onderzoeken wat de beste oplossingen zijn.

   


NIEUWS 06/06

Elide Fire Ball Extinguisher

Elide Fire Ball Extinguisher  ”De eenvoudigste en snelste manier om vuur te blussen.” De Elide Fire Ball Extinguisher brandblusser is een balvormige brandblusser. Gewoon in de brand gooien, en de Fireball zal het binnen 3 seconden automatisch activeren en het milieuvriendelijke poeder..


Brandblussers

Brandslanghaspels

Brandbeveiliging

Projectering

Onderhoud

Contact


NCP erkend onderhoudsbedrijf
Specialisten in brandbeveiliging
Storingsnummer  
Storingsnummer Tel. 06-83075024