Circa de helft van de bedrijven waar een grote brand uitbreekt, komt die ramp niet meer te boven, ook al wordt de volledige schade door de verzekeraar uitgekeerd. Daarvoor waarschuwen het Verbond van Verzekeraars en ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. ”Na een brand ligt het bedrijf vaak een tijd stil”. Klanten kunnen dan besluiten over te stappen naar een concurrent, waardoor het opnieuw opbouwen van een onderneming erg lastig kan zijn”, verklaart een woordvoerster van de verzekeraars. In samenwerking met de brandweer en RH Brandbeveiliging lanceert RH Brandbeveiliging een promotiecampagne en een webshop, waarop ondernemers onder meer kunnen zien hoe zij zich tegen brandstichting kunnen wapenen.

Uit recente cijfers van NIVRE, Nederlands Instituut Van Register Experts, blijkt dat er jaarlijks 90 tot 100 branden zijn met meer dan een miljoen euro schade. In 2012 vonden zelfs 120 grote branden plaats en het totale schadebedrag kwam uit op 365 miljoen euro. Onderzoek toont aan dat de gevolgen van een uitslaande brand in 80% van de gevallen op termijn leidt tot stopzetting van het bedrijf. Door doeltreffende actie kunnen de gevallen van brand aanzienlijk worden beperkt. Gebleken is dat de schade bij een succesvolle actie tot 20 keer lager is!

  • Klik hier voor deze campagne en online webwinkel.

Het totale scala van de brandpreventie bestrijding en nabehandeling wordt bestreken met assortiment van producten zoals; brandblussers, droge blusleidingen, brandmeldinstallatie en andere preventieartikelen