Heb jij al onze gave thermische hittemelder kerstbal in in huis?

Met deze kerstbal thermische hittemelder ga je veilig de feestdagen in! Een hittemelder is een brandmelder die warmte detecteert in plaats van rook om u te waarschuwen bij brand. De werking van deze hittemelder is vergelijkbaar met een rookmelder.

Wat is het nu het verschil tussen een hittemelder en een rookmelder?

Bij het maken van de keuze tussen een rookmelder of een hittemelder moet u met een aantal factoren rekening houden. De ruimte waarin u een melder wilt plaatsen bepaalt het type alarm dat het meest geschikt is. Ruimtes waarin veel rookontwikkeling, dampontwikkeling of stofontwikkeling plaatsvindt zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor een rookmelder. Door deze ontwikkelingen kan de rookmelder een vals alarm aanbieden. Voorbeelden van deze ruimtes zijn badkamers, keukens en magazijnen. juist in deze ruimtes is een hittemelder altijd de juiste oplossing. Een hittemelder, ook wel thermische hittemelder genoemd, slaat alarm wanneer deze een snelle temperatuurstijging constateert. De meeste thermische brandmelders geven een alarm bij een temperatuur rond de 58 graden Celsius

Brandveiligheid begint bij u zelf, houd uw kerstboom vochtig

Om ervoor te zorgen dat uw kerstboom minder brandbaar wordt is het van essentieel belang om hem vochtig te houden. Bij het kopen van de kerstboom moet u controleren of er nog geen naalden uitvallen. Dit kunt u testen door een paar keer met de boom op de grond te tikken en te schudden. Zaag vervolgens thuis 4 centimeter van de stam af en plaats de boom in een houder waarin deze 6 centimeter onder water kan staan. Vul iedere dag het reservoir met vers water aan. Een kerstboom met kluit kan natuurlijk ook, maar zorg er ook hier voor dat de boom voldoende water op kan nemen.

Kerstboom en kaarsen

In een verwarmde ruimte kan een kerstboom maximaal vier weken het vocht vasthouden. Mocht de boom veel naalden verliezen en bruin worden, dan is het zaak om deze boom zo snel mogelijk uit de kamer te verwijderen. Koop een kerstboom die niet te groot is voor uw kamer en gebruik nooit echte kaarsen in of nabij de kerstboom. Deze kaarsen zorgen ervoor dat uw kerstboom binnen de kortste tijd als een fakkel zal branden. Zorg er daarnaast voor dat er een goed werkende rookmelder en hittemelder in dezelfde ruimte als de kerstboom hangt.

Bestel hem nu in onze webshop:
https://www.rhbrandbeveiliging.nl/webwinkel/thermische-melders/kerstbal-hittemelder/
#kerstbal #hittemelder #brandveilig #feestdagen


Bekijk op Facebook