In 6 weken al 40 gevallen van koolmonoxidevergiftiging

Het stoken is nog maar net begonnen en er zijn al 40 gevallen van koolmonoxidevergiftiging. Zorg daarom altijd voor een koolmonoxide melder in uw huis!

Wees alert op een CO vergiftiging

Koolmonoxide, ook bekend als CO, de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld twaalf personen door CO koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijfentwintig mensen belanden in het ziekenhuis.

Hoe herken ik CO koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag. Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg. Heb je een kachel of geiser die slecht onderhouden is of in een slecht geventileerde ruimte staat? Dan kan er koolmonoxide vrijkomen. Ook de verkeerde aansluiting van een moderne CV-ketel kan een oorzaak zijn.

“Koolmonoxide staat bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben”.

Bekijk hier onze koolmonoxidemelders:
https://www.rhbrandbeveiliging.nl/product-categorie/koolmonoxidemelders/

#koolmonoxide #co #gevaarlijk #koolmonoxidemelders


Bekijk op Facebook