Is jouw omgeving brandveilig?

Het kan iedereen overkomen: brand in huis. De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Gelukkig kun je zelf veel doen om jouw huis brandveiliger te maken. Lees hier praktische tips voor bij jou thuis

Koken

Vaak ontstaat brand tijdens het koken, voornamelijk vlam in de pan of op het fornuis.
Ook de oven, magnetron en niet vergeten frituur zijn objecten waarin vaak brand ontstaat. Door een wekker te gebruiken, vergeet je de pan op het vuur niet. Daarnaast adviseren we om het fornuis vrij te houden van brandbare spullen

Elektrisch apparaten

Elektrische apparaten zijn een belangrijke veroorzaker van brand voornamelijk in de wasmachine en wasdroger. Reinig daarom na gebruik de filters en haal apparaten eens per jaar van hun plaats om de ruimte stofvrij te maken. Sluit de apparaten rechtstreeks op een stopcontact, zonder verlengsnoer!

Kaarsen

De feestdagen komen er weer aan, daarbij is kaarslicht sfeervol, maar soms gevaarlijk. Gebruik niet brandbare kaarsenstandaards en brand geen kaarsen dicht bij gordijnen of op tochtige plekken. Zet kaarsen altijd in een stevige kandelaar en plaats waxinelichtjes op een onbrandbare ondergrond.

Elektrische dekens

Elektrische dekens kunnen door kortsluiting of oververhitting brand veroorzaken. Gebruik ze daarom op de juiste manier. Haal je na de zomer de elektrische deken weer uit de kast? Test hem dan even voor gebruik. De bedrading kan beschadigd zijn geraakt en kortsluiting veroorzaken. En als je de deken niet gebruikt, vouw hem dan opgerold op. Bij opvouwen beschadigt mogelijk de bedrading.

Trek stekkers eruit na een stroomstoring

Als na een storing de stroom weer is ingeschakeld, kan dat gevaarlijk zijn. Een föhn bijvoorbeeld, die aanstond toen de stroom uitviel, kan door de plotselinge stroomstoot kortsluiting geven. Trek daarom uit voorzorg in huis alle stekkers uit het stopcontact als de stroom uitvalt. Zeker als je weggaat.

Is jouw bedrijf of woning brandveilig tegen deze oorzaken? Heeft u tips of vragen over brandoorzaken? Deel ze met ons in de reacties. De beste brandpreventiemiddelen bestel je natuurlijk bij RH Brandbeveiliging!

Neem een kijkje op onze webshop:
https://www.rhbrandbeveiliging.nl/webwinkel/

#brandpreventiemiddelen #brand #rhbrandbeveiliging #vuur


Bekijk op Facebook