RH Brandbeveiliging wenst jou hele fijne kerstdagen!

December is weer tijd voor de feestdagen en gezelligheid. Daar hoort een kerstboom en versieringen bij. Onveilig gebruik van kerstversieringen en kerstbomen kan echter brandgevaarlijk zijn. RH Brandbeveiliging geeft een aantal tips om de brandveiligheid tijdens de feestdagen te verhogen.

Versieringen

Maak zoveel mogelijk gebruik van moeilijk of brandvertragend versieringsmateriaal. Hang versieringen zo op dat niemand er tegenaan kan lopen. Zorg er ook voor dat versieringen niet in aanraking komen met verlichting en apparaten die heet worden en hierdoor een brand kan veroorzaken.

Kaarsen

Zet kaarsen in een stevige houder en een vlak ondergrond. Zet ze niet te dicht bij een warmtebron, want door warmte kunnen kaarsen ombuigen en een brand veroorzaken. De kaarsen in kerststukjes kunt u beter niet aansteken. Doet u het toch, laat de kaarsen dan niet te ver opbranden en zet het kerststukje in het zicht.

Kerstbomen

Een kunstkerstboom die moeilijk brandbaar is, omdat deze altijd brandvertragend zijn behandeld, is veel veiliger dan een natuurlijke kerstboom. Als u toch kiest voor een natuurlijke boom, zet deze dan in de verste hoek van de kamer om de looproute vrij te houden. Een kerstboom met kluit droogt minder snel uit en is daarom altijd veiliger en dus een betere keuze.

Fonduen en gourmetten

Gebruik liever geen spiritus. Vul nooit een warme brander bij met brandstof. Een spiritusvlam is bijna onzichtbaar; hij kan nog volop branden terwijl iedereen denkt dat hij uit is. Net als bij gewoon koken kan bij fonduen de vlam in de pan slaan. Leg daarom een passend deksel in de buurt om snel te kunnen reageren.

#kerstdagen #brandveilig #kerst #kerstboom


Bekijk op Facebook