Kerstbal thermische hittemelder

Kerstbal thermische hittemelder

9,95 excl. BTW

Versiert uw boom met brandveilige bescherming met de kerstbal hittemelder van RH Brandbeveiliging. Kerstmis is een gezelligheidsviering. Om dat zo te houden, biedt de stijlvolle kerstboom kerstbal hittemelder extra zekerheid. Als de kerstboom in licht laaien staat, komt vaak elke hulp te laat. Met de kerstboom hittedetector van RH Brandbeveiliging kunt u vroeg in een noodgeval ingrijpen. Zelfs als de temperatuur boven 55 ° C stijgt, zal de betrouwbare detector het alarm laten afgaan. Het grote voordeel: gecamoufleerd als een kerstbal, de hittedetector hangt direct in de boom en toch bijna onzichtbaar. De slimme kleine kerstbal reageert op hitte, niet op rook, zoals andere brandalarmen. Dus de bal zal niet reageren als er een kaars in de buurt komt.

120 op voorraad

Categorie: SKU: NC-69456 Tags: , ,
Deel dit product:

Beschrijving

Kerstbal thermische hittemelder

-Hittedetector in kerstbal-look
-Afmeting: diameter: 6,5 cm
-Betrouwbaar: reageert niet op rook maar op stijgend temperatuur
-Akoestisch alarm met 90 dB
-Snelle reactietijd met een temperatuurstijging tot 55 ° C
-Vereist 9V batterij of oplaadbare batterij
-Inclusief ophangriem en instructies

Hittemelders

Thermische melder

Naast rookmelders, zijn er ook thermische melders op de markt. Een thermische melder detecteert geen rook, maar geeft een alarm als de temperatuur een bepaalde grens overschrijdt. Hittemelders kunnen handig zijn op plaatsen waar rookmelders te veel valse alarmen zouden geven, bijvoorbeeld op plaatsen waar veel (water)damp of andere gassen aanwezig kunnen zijn, zoals de keuken, badkamer en garage. De meeste slachtoffers ontstaan echter door rookvorming en niet de brand zelf. Rook kan al snel ontstaan in een smeulende brand, zonder dat de temperatuur in de ruimte hierbij erg snel stijgt. Hierdoor zal een thermische rookmelder niet op tijd afgaan. Het wordt doorgaans geadviseerd om een rookmelder op het plafond te plaatsen. In het geval van een thermische melder, zal deze pas reageren wanneer de vlammen meer dan driekwart hoogte van de kamer hebben bereikt.

Rookmelders

Doordat thermische rookmelders niet reageren op rook, maar juist op temperatuur, wordt het in woningen aangeraden om een optische rookmelder te gebruiken. Een optische melder waarschuwt u al bij het ontstaan van gevaarlijke rook, waardoor u tijdig uw woning kunt evacueren

Beoordeling

Op het moment geen beoordelingen.

Beoordeelt “Kerstbal thermische hittemelder” als eerste

Download nu onze gratis RH Brandbeveiliging App!

Itunes Play Store