Weet jij hoe je een defibrillator gebruikt in geval van een hartstilstand?

Defibrillators zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Hoewel ze er niet allemaal hetzelfde uitzien, werken ze allemaal op dezelfde manier. Je hebt geen training nodig om er een te gebruiken. De AED defibrillator  geeft duidelijke gesproken instructies, het enige wat u hoeft te doen is ze op te volgen. Defibrillatoren geef alleen schokken af tenzij deze noodzakelijk zijn.

Als je iemand tegenkomt die bewusteloos is, niet reageert, niet ademt of niet normaal ademt, hebben ze een hartstilstand. Het belangrijkste is om 112 te bellen en CPR te starten om het bloed naar de hersenen en rond het lichaam te laten stromen. Na een hartstilstand vermindert elke minuut zonder reanimatie en defibrillatie iemands overlevingskans met 10 procent. Als u alleen bent, moet u de reanimatie niet onderbreken om een ​​defibrillator te halen. Stuur indien mogelijk iemand anders om er een te vinden. Wanneer u 112 belt, kan de operator u vertellen of er een defibrillator voor openbare toegang in de buurt is.

Weet jij hoe je een defibrillator gebruikt in geval van een hartstilstand? Doe bij ons de cursus BHV en ben voorbereid op dit soort situaties: https://www.rhbrandbeveiliging.nl/brandbeveiliging/bhv-cursus/

#bhvcursus #defibrillator #hart #redlevens

 

Bekijk op Facebook