Weet jij wanneer er rookontwikkeling plaats vind in jouw omgeving?

Plaats daarom altijd een rookmelder in uw omgeving zodat u gewaarschuwd wordt bij brand
Bekijk hier ons assortiment rookmelders

Rookmelders redden levens!

Rookmelders redden levens, zo bewezen is het. Het trefwoord rookmelder wordt vaak gebruikt voor optische melders, welke zichtbare rook detecteert en vervolgens het alarm laat loeien. Woningen gebouwd na 2004 moeten voorzien zijn van rookmelders, welke regelmatig onderhouden en of vervangen moeten worden. Ook in oudere woningen is een rookmelder of thermische melder zeer aan te bevelen.

Keuze rookmelders

Er zijn rookmelders die gevoed worden door netspanning (230V, veelal met een geïntegreerd backup-batterij) en rookmelders die gevoed worden batterijen en of accu’s. Niet koppelbaar, bedraad (signaal draad, vaak oranje) en of draadloos RF koppelbaar. Kies het voor u juiste model afhankelijk van de mogelijkheden. Om het u makkelijk te maken hebben wij alvast een link toegevoegd naar ons assortiment rookmelders.

Waar plaats ik mijn gekochte rookmelder?

Het wordt geadviseerd om minimaal in de hal en op de overloop een rookmelder te monteren. Is het mogelijk, voorzie dan voor optimale beveiliging en zekerheid alle slaapkamers en de woonkamer van een rookmelder (NEN 2555); alle ruimtes waar brand kan ontstaan en mens of dier aanwezig kan zijn. Vergeet overigens ook de ruimte waar de wasmachine en/of droger staat nooit!?

Handleiding rookmelder

Bij elke rookmelder wordt een installatiehandleiding toegevoegd, volg deze nauwkeurig op. In de handleiding staat aangeven op welke manier, hoogte en bijvoorbeeld afstand ten opzichte van plafond, vloer en of muur gemonteerd moet worden. Komt u er helemaal niet uit? Laat het ons dan weten, wij helpen u uit de brand!

Bekijk hier ons assortiment aan rookmelders:

https://www.rhbrandbeveiliging.nl/product-categorie/rookmelders/
#brandbeveiliging #rookmelders #veiligheid #brand


Bekijk op Facebook