Logo RH Brandbeveiliging
Telefoonnummer Tel 0180 556747     Telefoonnummer Fax 0180 625506     Telefoonnummer info@rhbrandbeveiliging.nl
blusleidingen
Like ons op facebook Volg ons op Twitter LinkedIN feed

Onderhoud Droge Blusleidingen


Onderhoud Droge Blusleidingen

Onderhoud droge blusleidingen verplicht? Bij de bouw van een pand wordt bepaald of er droge blusleidingen (ook wel stijgleidingen genoemd) in het gebouw komt te zitten (bouwbesluit). Deze leidingen staan droog en worden door de brandweer gebruikt om het bluswater naar de juiste verdieping te pompen. Zonder een goed werkende leiding is het voor de brandweer moeilijk om snel een brandhaard te bereiken. Het is daarom van groot belang dat deze leidingen volgens de NEN 1594-2006 worden onderhouden.

RH Brandbeveiliging, een KIWA, REOB en NCP erkend onderhoudsbedrijf

RH Brandbeveiliging B.V. is door de REOB erkend als onderhoudsbedrijf voor de controle van brandblussers en haspels en heeft vele jaren ervaring in het onderhoud droge blusleidingen. Hiervoor heeft RH Brandbeveiliging B.V. ook een erkenning ontvangen van de brandweer.

Onze monteurs zijn opgeleid om de droge blusleidingen volgens de NEN 1594-2006 te onderhouden. Dit geeft u de garantie dat alles volgens de regels verloopt. Na de controle wordt de leiding verzegeld en ontvangt u een officieel testrapport van RH Brandbeveiliging B.V.

Onderhoud Droge Blusleidingen volgens de NEN1594-2006

Volgens de NEN 1594-2006 moet een droge blusleiding jaarlijks gecontroleerd worden en eens in de vijf jaar beproefd. Na de controle wordt het aftappunt verzegeld (tegen onnodig gebruik en vandalisme) en krijgt u een rapport. Dit dient ook te gebeuren na gebruik van de leiding of reparaties. RH brandbeveiliging B.V. kan ook de reparaties voor u verzorgen.

Jaarlijks Onderhoud Droge Blusleidingen

Visuele controle van de stijgleidingen, controle op de gangbaarheid van de afsluiters en handwielen, controle op de aanwezigheid van afsluiters, handwielen, blinddeksels, aansluitstukken, gevelkast, pictogrammen, controle op de bereikbaarheid van de droge blusleiding.

Afpersen Droge Blusleidingen

Tijdens het afpersen van de droge blusleidingen dient de stijgleiding, na geheel met water te zijn gevuld, worden onderworpen aan een druk van 2400 kPa gemeten op de hoogte van het maaiveld. Deze druk moet zich zonder bijpompen gedurende 5 minuten handhaven. Tevens zullen de volgende handelingen nog verricht worden: Visuele controle van de blusleidingen, controle op de gangbaarheid van de afsluiters en handwielen, controle op de aanwezigheid van afsluiters, handwielen, blinddeksels, aansluitstukken, controle op de bereikbaarheid van de droge blusleiding.
Nadat leiding geen gebreken en of lekkages vertoont zal door RH Brandbeveiliging B.V. een certificaat verstrekt worden met een geldigheidsduur van 5 jaar na afpersdatum.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij ons voor het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud droge blusleiding(en) en het afpersen hiervan.

   

NIEUWS 06/06

Elide Fire Ball Extinguisher

Elide Fire Ball Extinguisher  ”De eenvoudigste en snelste manier om vuur te blussen.” De Elide Fire Ball Extinguisher brandblusser is een balvormige brandblusser. Gewoon in de brand gooien, en de Fireball zal het binnen 3 seconden automatisch activeren en het milieuvriendelijke poeder..


Brandblussers

Brandslanghaspels

Brandbeveiliging

Projectering

Onderhoud

Contact


NCP erkend onderhoudsbedrijf
Specialisten in brandbeveiliging
Storingsnummer  
Storingsnummer Tel. 06-83075024