Brandblussers! De vragen van onze klanten

Brandblussers! De vragen van onze klanten

Veel van onze klanten, en met name nieuwe ondernemers die voor het eerst naar de brandveiligheid kijken, hebben altijd een aantal vragen voor ons. Om mensen te helpen die nog onduidelijk zijn over hun verantwoordelijkheden en de soorten benodigde apparatuur, dachten we dat het nuttig zou zijn om de meest gestelde vragen en onze antwoorden met u te delen. Hier gaan we:

Welke soorten brandblussers heb ik nodig voor me bedrijf?

De soorten brandblussers die u nodig heeft, zijn afhankelijk van de aard van uw bedrijf en de werkomgeving (dwz welke soorten materialen of apparatuur kunnen brand veroorzaken). Zo heb je in een professionele keuken andere brandblussers nodig dan in een kantoor. Ziet u door de bomen de brandblussers niet meer? Word dan doorgeleid naar onze brandblusser keuzewizard. Als u het nog steeds niet zeker weet, bel ons dan voor advies.

Hoe lang gaat een brandblusser mee?

Een CO2-brandblusser moet na 10 jaar worden vervangen en alle andere typen hebben elke 5 jaar een uitgebreide onderhoudsbeurt nodig (een blussing, druktest en hervulling) uitgevoerd door een gekwalificeerde technicus. Zorg er altijd voor dat de apparatuur correct wordt opgeborgen en regelmatig wordt onderhouden.

Hoe word mijn brandblusser hervuld?

Zoals hierboven vermeld, kunnen brandblussers worden gebruikt, onder druk worden getest en vervolgens opnieuw worden gevuld, mits de gebruikte cilinder voldoet aan alle wettelijke brandveiligheidsnormen. In sommige gevallen moet de brandblusser mogelijk worden vervangen als gevolg van schade aan onderdelen als gevolg van weersomstandigheden of misbruik.

Hoe vaak moet ik mijn brandblussers laten onderhouden?

Om te voldoen aan de NEN 2559, Arbowet, en uw verzekeringmaatschappij, moeten brandblussers elk jaar worden onderhouden en door een gekwalificeerde monteur. Als u zich zorgen maakt dat uw blusser niet volledig werkt, moet u een monteur bellen om het te controleren. Bedrijfseigenaren zijn verplicht om in het gebouw werkende brandblussers te voorzien om uw werknemers en andere bezoekers te beschermen. Onderhoud aan brandblussers garandeert dat de apparatuur volledig functioneert zoals het hoort. 

Wat houd zo onderhoud aan brandblussers nu precies in?

Tijdens het onderhoud veegt een gekwalificeerde monteur de blusser schoon, controleert hij of de borgpen veilig kan worden verwijderd en vervangt hij de verzegeling aan de pin. Controleer de slang, voer een metertest uit, weeg het toestel en noteer alle bevindingen op het onderhoudsrapport. Naast dat het nog steeds geschikt is voor de zakelijke omgeving, zorgen onze monteurs er bij RH Brandbeveiliging ook altijd voor dat we onze klanten zo min mogelijk hinder ondervinden bij het uitvoeren van de onderhoudsinspectie.

Zodra het onderhoud is voltooid, ontvangt u een document met daarin het bezoek van de RH Brandbeveiliging REOB servicemonteur en eventuele aanbevelingen. Dit document kan worden gevraagd door uw verzekeringsmaatschappij of door de brandweer van uw gemeente.

Heeft u nog vragen over brandblussers of onderhoud, neem dan telefonisch contact met ons op, of via ons contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen graag telefonisch of kunnen ervoor zorgen dat een van onze monteurs uw bedrijfspand komt bezoeken om u een inschatting te geven van uw brandveiligheidsverplichtingen

Terug naar overzicht