Ei rookmelders

De Ierse producent Ei Electronics produceert al meer dan 25 jaar rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders. Alle melders worden in Ierland ontwikkeld en geproduceerd.

Ei rookmelders staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat bewijst ook de praktijk! Alle Ei producten worden tijdens de productie meermalen getest om de functionaliteit van dit veiligheidsproduct te borgen. Verder zijn de Ei rookmelders getest en goedgekeurd volgens de Europese regelgeving (EN14604) en de NEN 2555.

NEN Normeringen

Ei rookmelders zijn bijzonder geschikt voor een snelle detectie van langzame smeulende branden en daardoor universeel toepasbaar. De Ei rookmelders worden toegepast daar waar het plaatsen van een melder volgende het Bouwbesluit of NEN 2555 verplicht is. De optische rookmelders van Ei voldoen aan deze Europese product normen. NEN-EN 14604 en de Nederlandse norm voor huisrookmelders NEN 2555. Te gebruiken in veel ruimtes in een woning, kinderdagverblijven of kamerverhuur, bijvoorbeeld; trappenhuis, hallen, woon of slaapkamers.

Ei rookmelders

Stel je voor dat er ’s nachts brand is in huis. Je zou denken dat je dan wel wakker wordt van de rooklucht. Maar is dat niet waar! Als je slaapt, ruik je niets. En in rook zit een giftig gas, dat koolmonoxide heet. Door dit gas raak je al binnen een paar minuten bewusteloos. Daarom is het heel belangrijk een Ei rookmelder in huis te hebben. Als er rook is, gaat deze melder heel hard piepen. Zo word je wakker en kun je snel vluchten. Ei rookmelders zijn vanaf € 25,- te koop in onze betrouwbare rookmelders webwinkel Eibrandmelders.nl.

Ei hittemelders

Ei hittemelders worden als alternatief voor de standaard Ei rookmelders geplaatst, daar waar rookmelders ongewenste meldingen kunnen geven door vocht, damp of stof. Ei hittemelders gaan in alarm bij een temperatuur van ca. 58 ℃. In de praktijk werken deze melders trager dan rookmelders. De Ei hittemelders voldoen aan BS 5446-2 en de NEN 2555. Te gebruiken in/bij bijvoorbeeld; overloop, keuken of garage. Ei hittemelders die op het spanningsnet aangesloten kunnen worden, zijn een veilige oplossing, en standaard voorzien van een backup batterij.

Ei koolmonoxide melders

Ieder jaar komen mensen om het leven door inademing van koolmonoxide. Koolmonoxide ontstaat bij een onvolledige verbranding bijvoorbeeld in een slecht functionerende Cv-ketel, geisers en open haarden. Ook verstopte schoorstenen of rookkanalen of een verkeerd geïnstalleerd apparaat kunnen de oorzaak zijn van het vrijkomen van koolmonoxide. Maar wist u dat koolmonoxide ook vrijkomt bij brand? De meeste slachtoffers bij brand worden veroorzaakt door verstikking door koolmonoxide en niet door vlam en vuur. Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat reukloos en onzichtbaar is. Kleine concentraties koolmonoxide veroorzaken hoofdpijn en misselijkheid. Hoge concentraties gedurende een korte periode zijn dodelijk. Een vroegtijdige alarmering is dus noodzakelijk. Daarom is het zeer belangrijk om naast Ei rookmelders ook Ei CO-melders in een te plaatsten, bij de CV installatie of geiser, in de keuken, garage, slaapkamer.