Brandbeveiliging

Kennedy Guardian hydranten

Sinds 1905 produceert Kennedy seriematig hydranten. Kennedy staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid van het allerhoogste niveau. Veel van de eerste Kennedy modellen zijn vandaag de dag  nog steeds in gebruik. De huidige Guardian K81 is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring en wordt voortdurend in details verbeterd. Hierdoor is er een betrouwbare en eenvoudig te onderhouden hydrant ontstaan, die ruimschoots voldoet aan de vereisten van de nieuwe AWWA C-502 norm. Het model is opgenomen in de UL-lijst en goedgekeurd door FM.

Aanrijdbeveiliging

Alle Kennedy Guardian hydranten zijn standaard voorzien van een aanrijdbeveiliging, waardoor het hydrant tijdens het omver rijden,  bij de breekflens afbreekt. Op dat moment breekt tevens de binnenspindel bij de breekkoppeling af. Dit heeft als gevolg dat de afsluiter in het hydrant automatisch sluit, waardoor wateroverlast wordt voorkomen. Middels een standaard reparatieset kan het hydrant op een eenvoudige manier weer worden gerepareerd.

Corossiebestendig

De Kennedy Guardian K81 hydrant is tevens standaard uitgerust met een automatische leegloopinrichting, waardoor het hydrant vorstbestendig is. Om de corrosiebestendigheid te vergroten is het hydrant zowel in- als uitwendig voorzien van een 2-componenten Epoxy coating. De spindel is gemaakt van hoogwaardig constructiestaal A588 (EN 10155), dat voldoende corrosiebestendig is voor contact met zoet en brakkig water. Voor een omgeving met brak of zout water kan het hydrant optioneel worden uitgerust met een RVS spindel.

Garantie

Kennedy Valve Company garandeert dat zijn Kennedy Guardian hydrant, bij normaal gebruik en onderhoud, vrij is van defecten in materiaal en fabricage voor een periode van tien (10) jaar na de datum van aankoop.

Inspectie en Onderhoud

Meer mensen, meer wensen, meer plichten. Zoals de plicht op onderhoud aan bluswaterleidingen, watervoorzieningen, hydranten en afsluiters. Ook als de plicht er niet is, is het onderhoud van elke installatie aan te bevelen. Preventief onderhoud voorkomt stilstand op veel gebieden en bespaart daarmee onnodige kosten. Bij RH Brandbeveiliging werken ervaren onderhoudsspecialisten en inspecteurs die keuren, testen en repareren wat nodig is. Binnen RH Brandbeveiliging is een gespecialiseerde afdeling verantwoordelijk voor periodieke inspecties en het verhelpen van storingen, lekkages en het uitvoeren van kleinere projecten.

Periodieke inspectie zoals het hoort!

Blusinstallaties, brand