Keuken brandbeveiliging in de keuken

In professionele grootkeukens zoals kantines van bedrijven, zorghuizen, hotels, horeca, restaurants en industrieën bestaat een grote kans op brand door oververhitting van frituurolie, defecte thermostaat of het overslaan van een vlam in de afzuigkap. Frituren, braadpannen, filters, afzuigkappen en afzuigkanalen vormen belangrijke brandrisico’s door de hoge temperaturen van bijvoorbeeld olie of vet producten. Een eventuele brand in een frituur kan zich via de afzuigkap snel verspreiden naar andere kooktoestellen en ruimtes en zo in korte tijd een gehele keuken in lichterlaaie zetten. Keukens zijn vaak te vinden in de kelder of op de begane grond, een brand kan dus snel overslaan. De brandrisico’s worden steeds groter door het gebruik van gezonde oliën.

Veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen voor uw gasten, personeel en materiaal en ter voorkoming van brand en verspreiding hiervan, is het belangrijk om uw kookapparatuur en afzuigsysteem te voorzien van een automatisch keuken brandblussysteem.

Automatisch keuken brandbeveiliging blussysteem

Een automatisch keuken blussysteem heeft als doel de brand te voorkomen, dan wel te beperken. Het blussysteem detecteert een brand in een vroeg stadium en bestrijdt de brand onmiddellijk. Tevens is het mogelijk om het blussysteem manueel te activeren.

Onderhoud keuken brandblussysteem

Regelmatig onderhoud is nodig voor elke technische installatie en zeker voor een keuken brandblussysteem. Zodoende blijft uw blussysteem in goede staat en worden storingen voorkomen. Tevens voldoet u met een onderhoudscontract aan de eisen die worden gesteld door verzekeraars. De vakmensen van RH Brandbeveiliging zijn speciaal opgeleid voor keuken brandblussystemen. Dit mag alleen door speciaal opgeleide brandbeveiligingsbedrijven worden uitgevoerd. Tijdens onderhoud en installatie wordt de overlast voor het keukenpersoneel minimaal gehouden.

24 uur hervulservice keukenblussystemen

Regelmatig onderhoud in combinatie met de RH Brandbeveiliging 24 uur hervulservice dienstverlening geeft het vertrouwen dat de keuken brandbeveiliging brandblussysteem in goede staat blijft en een eventuele hervulling snel uitgevoerd