Onderhoud

Onderhoud aan uw brandmeldinstallatie door RH Brandbeveiliging voorkomt onnodige brandmeldingen waardoor uw bedrijfsproces zo min mogelijk wordt verstoord. Hierdoor blijft een brandalarm ook een serieus signaal en rukt de brandweer niet onnodig uit. RH Brandbeveiliging kan op verzoek of tijdens onderhoud een gebruikersinstructie over de werking van de brandmeldinstallatie geven. Tevens verzorgt RH Brandbeveiliging een compleet logboek met alle relevante informatie over de installatie. Wij bieden u na het onderhoud aan uw brandmeldinstallatie vrijblijvend een onderhoudscontract aan.

RH Brandbeveiliging heeft een 24 uurs serviceorganisatie

Tevens is het voor u van belang dat u in geval van een storing, ook buiten de normale werktijden, snel geholpen wordt. RH Brandbeveiliging B.V. bied u directe telefonische ondersteuning en indien nodig zijn er altijd deskundige technici beschikbaar om op locatie u probleem te verhelpen. Wij bieden u desgewenst een onderhoudsovereenkomst aan die voorziet in zowel het uitvoeren van preventief onderhoud als beschikbaarheid van onze serviceorganisatie met een responsetijd van 8 uur.

Graag lichten we u in een persoonlijk gesprek toe wat de gevolgen zijn voor uw specifieke situatie. Indien gewenst komen wij vrijblijvend op locatie uw situatie inventariseren. Onderhoud nodig? Vraag geheel vrijblijvend een offerte hiervoor aan.

Service en onderhoud brandmeldinstallatie volgens NEN 2654

Indien uw over een gecertificeerde installatie beschikt is het aangaan van een onderhoudsovereenkomst met een erkend onderhoudsbedrijf een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat.


Onderhoud aan brandmeldinstallatie is verplicht gesteld

Onderhoud brandmeldinstallatie verplicht gesteld! Brandmeldinstallatie heeft tot doel om gevaren voor personen en schade aan gebouwen en goederen bij brand tot een minimum te beperken. Een brandmeldcentrale (BMC) is een paneel waar signalen van brandmeldcomponenten, zoals een rookmelder, bij elkaar komen. De brandmeldcentrale heeft twee functies: brandmelding ontvangen en omzetten in actie. U heeft dus een brandmeldinstallatie en u weet dat een Opgeleid Persoon/Beheerder maandelijks de brandmeldinstallatie moet controleren. Maar gebeurt dat ook? Wordt het logboek bijgehouden? Wordt de doormelding naar de meldkamer van de PAC of RAC gecontroleerd? Worden de rondes gelopen? U heeft genoeg andere zaken te doen, en hierdoor heeft u nagenoeg geen tijd om ook nog eens de verplichte, maandelijks terugkerende, onderhoud brandmeldinstallatie en controles uit te voeren. Toch is het van belang voor de brandveiligheid en niet in het minste geval voor het certificaat! Het certificaat heeft u namelijk nodig om het pand tegen brand te kunnen verzekeren. En als tijdens het jaarlijks onderhoud brandmeldinstallatie van de Deskundig Persoon, in dienst van een onderhoudsbedrijf, blijkt dat de maandelijkse controles niet zijn uitgevoerd, mag het certificaat niet verlengd worden. Maar waarom al die zorgen op u nemen? RH Brandbeveiliging neemt graag die taken van u over. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar. RH Brandbeveiliging komt elke maand op vaste dagen langs om de controles uit te voeren. RH Brandbeveiliging vult voor u het logboek in en u krijgt dezelfde week nog een rapportage op uw email adres, hiermee wordt u volledig op de hoogte gehouden.