De voordelen van auto brandblussers

De voordelen van auto brandblussers

Hoe vaak heb je gehoord dat je een brandblusser in je huis nodig hebt? Vaak, maar hoe zit het met uw auto, heeft u er ook een nodig in uw auto?

Het antwoord is ja!

Volgens statistieken, die teruggaan tot 1980, waren er in totaal 335 snelwegbranden, en in 2015 waren dit er ongeveer 500 stuks. Waarom denk je dat het aantal is gedaald? Meer mensen gebruiken brandblussers in hun auto. In uw auto kan op elk moment brand ontstaan. Het hebben van een autobrandblusser in uw voertuig kan uw leven en auto redden. U wilt niet deel uitmaken van de statistieken over brandongevallen.

Een ander verontrustend iets is dat sommige van deze branden beginnen zonder u te waarschuwen. Hier hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat u een levensreddende brandblusser in uw auto heeft.

Voordelen van het hebben van een brandblusser in de auto

Wanneer uw voertuig in brand vliegt, duurt het slechts drie minuten voordat de auto volledig is uitgebrand. Dit is slechts één reden waarom u een brandblusser bij u moet hebben. We geven u een aantal andere redenen waarom u een eersteklas brandblusser voor uw auto nodig heeft:

Een oververhitte motor

Wist je dat door druk toe te voegen tijdens warm weer dit de motor belast? Zodra de warmte zich daar opbouwt, falen de onderdelen en ontstaat er brand. Stel je nu voor dat je op de snelweg rijdt, en dit overkomt je. Zonder een brandblusser om u te helpen, brandt uw voertuig tot een kroket en kan uw dood tot gevolg hebben. Niemand wil ooit zo'n dodelijke situatie onder ogen zien.

Onverwachte elektrische problemen

Elektrische kortsluiting is een van de belangrijkste oorzaken van autobranden en de meeste beginnen bij de accu. Wanneer de batterij wordt opgeladen, komt er waterstofgas vrij. Het gas hoopt zich op onder de motorkap. En als de bedrading op de accu versleten is, vormt deze een vonk en veroorzaakt stroom die tot een laaiend vuur leidt. Met de juiste autobrandblusser kunt u de brand stoppen voordat er iets misgaat.

U kunt anderen in nood helpen

Stel je voor dat een auto in brand vloog en iemand die om hulp schreeuwde terwijl hij in de auto zat. Als je met dit scenario wordt geconfronteerd, zal je barmhartige Samaritaan je waarschijnlijk hard schoppen om te helpen als een goochelaar. In dat geval verandert uw eenvoudige brandblusser in een toverstaf. Hopelijk kun je het vuur binnen een tijdje onder controle krijgen en een leven redden. Zo kun je een echte held zijn door levens te redden.

Uw laatste gedachten is dus ....

Zoals u kunt zien, zijn er veel redenen waarom u een autobrandblusser nodig heeft. We hopen dat onze 'voordelen van het hebben van een autobrandblusser in uw voertuig' u van gedachten doen veranderen over alle misvattingen. Nu is het tijd om de juiste autobrandblusser voor uw auto te kopen.

Gemiste nieuwsberichten

Terug naar overzicht