Misvattingen over sprinklers in woningen

Misvattingen over sprinklers in woningen

Het installeren van een sprinklerinstallatie in particuliere woningen is een van de meest effectieve manieren om bewoners tegen brand te beschermen. Toch denken veel mensen dat sprinklersystemen het meest geschikt zijn voor commerciële gebouwen. Dit idee is gebruikelijk vanwege een aantal misvattingen over sprinklers. Bij RH Brandbeveiliging willen we graag ons steentje bijdragen om een aantal misvattingen over sprinklers in woningen uit de wereld te helpen.

Huisbrandsprinklers hebben regelmatig onderhoud nodig

Sprinklers in commerciële bedrijfsgebouwen zijn ingewikkelder dan sprinklers voor woningen en vereisen mogelijk onderhoud, maar dit geldt niet voor sprinklers voor woningen. Dit komt omdat ze een veel eenvoudiger ontwerp hebben. Het enige dat nodig is, is eens per jaar een stromingstest en regelmatige visuele inspecties (maandelijks wordt aanbevolen) om te controleren of de klep open is. Zorg er ook voor dat sprinklers nooit zijn geverfd.

Water sprinklers worden geactiveerd door uw rookmelder

Dit horen wij wel vaker! Dit is niet waar. Uw rookmelder kan in uw huis af en toe afgaan, maar ze activeren niet de sproeiers (zoals u op tv ziet). Warmte is wat ze activeert, geen rook van een brand. U hebt echter nog steeds rookmelders nodig om vroegtijdig te waarschuwen voor brand.

Schade is beperkt bij watersprinklers

Dit sluit aan bij ons laatste punt: warmte activeert sprinklerinstallaties. Wanneer een sprinkler in een gebied waar een brand loeit, zal de intense hitte de sprinkler activeren. In gebieden waar geen brand is, worden sprinklers niet geactiveerd. In de meeste gevallen wordt bij een woningbrand maar één sprinkler geactiveerd. Meestal kan één sprinkler een brand onder controle houden. Dit betekent dat schade kan worden beperkt tot een deel van het huis.

Sprinklers zijn lelijk!

Dit is een van de meest voorkomende klachten. Commerciële sprinklers kunnen niet zo aantrekkelijk zijn. Maar residentiële woningbouw sprinklers zijn anders. Woningsprinklers kunnen verzonken of half verzonken zijn. De covers kunnen de kleur van het plafond marcheren en vallen nauwelijks nog op. Wanneer de sprinkler warmte detecteert, springt de afdekplaat eraf en zal de sprinkler worden geactiveerd. Het komt erop neer dat sprinklers levens redden en een noodzakelijk zijn bij u thuis.

Brandbeveiligingsdiensten van RH Brandbeveiliging

Of u nu rookmelders, brandblussers of een automatisch sprinklersysteem in uw bedrijfspand nodig heeft, FRH Brandbeveiliging heeft het voor u. We beschermen sinds 2002 mensen en eigendommen tegen brandschade, en onze ervaring blijkt uit ons uitstekende werk! We staan bekend om onze uitstekende klantenservice, onze expertise en onze betrouwbaarheid.  Bezoek ons online of bel ons op 0180 - 556747 voor meer informatie over hoe we uw woon- of bedrijfspand brandveilig kunnen achterlaten. Volg ons op FacebookYoutube en LinkedIn voor meer brandveiligheidstips 

Nog meer tips over brandveiligheid lezen?

Terug naar overzicht