Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

BAM Nederland

Opdracht: Brandblussers plaatsen op locatie

Projecten overzicht

Brandweerman in huis …

Hoe leuk is het als je bij een klant kom en men vraag de brandblussers iets hoger op de wallcover te plaatsen. Super trots dat het dan ook nog eens een RH brandblusser mag zijn. Misschien ook een idee voor u?

Waar plaatsen wij een brandblusser thuis?

De winter is altijd een goede tijd van het jaar om mensen te herinneren aan het belang van het plaatsen van brandblussers in huizen en bedrijven. Maar hoe belangrijk het ook is om brandblussers te hebben, het is ook belangrijk om te weten waar die brandblussers in huis, of uw bedrijf moeten worden geplaatst toch!?

Laten we beginnen met een beetje gezond verstand als het gaat om brandpreventie in huis. De blussers moeten worden geplaatst in gebieden die binnen enkele seconden toegankelijk zijn. Plaats ze op gemakkelijk te pakken plekken, in de buurt van uitgangen. RH Brandbeveiliging beveelt aan om op elke verdieping van het huis ten minste één schuimblusser te hebben. De eerste locatie moet de keuken zijn. Meer dan de helft van alle branden in huis begint in de keuken. In feite zegt de brandweer dat keukens de plaats zijn waar branden het vaakst ontstaan in een huis. Als er gemakkelijk een brandblusser beschikbaar is, kunnen de meeste vetbranden snel worden beheerst. Bewaar de blusser niet in de buurt van een fornuis of oven. Bewaar het in de buurt van een deur in de buurt van de keuken. 

Als uw huis een garage heeft, groot of klein, zorg er dan voor dat er een brandblusser staat die gemakkelijk toegankelijk is. Naast het huisvesten van onze auto's, wordt een garage vaak gebruikt als opslagplaats. Het is niet ongebruikelijk dat verf en bouwmaterialen in een garage worden achtergelaten zonder erover na te denken. Deze dingen kunnen brand veroorzaken. De beste plaats om een brandblusser in de garage te monteren is bij de deur.

Waar plaatsen wij een brandblusser thuis?

GABRIELLE HONDORP

Het houden van een brandblusser in uw huis is een solide verdediging tegen kleine branden die kunnen ontstaan in kamers zoals de keuken of garage, zodat u ze kunt controleren of stoppen voordat ze uit de hand lopen. Gelukkig zijn de meeste brandblussers betaalbaar, gebruiksvriendelijk en klein genoeg om in kasten op te bergen of aan de muur te bevestigen in afgelegen gebieden.

Waar plaatsen wij een brandblusser in bedrijven?

Brandblussers moeten te allen tijde beschikbaar zijn voor onmiddellijk gebruik. Brandblussers moeten normaal gesproken permanent op beugels, vloerstandaards of in bluskasten op opvallende plaatsen worden gemonteerd. Door de brandblussers op opvallende plaatsen te plaatsen, zijn ze goed zichtbaar voor mensen die een vluchtroute volgen. Dit kan in de buurt van kameruitgangen, gangen, trappen, lobby's en bordessen zijn.

Het doel is om mensen aan te moedigen om naar de uitgang te gaan in plaats van verder het gebouw in te gaan, en het gevaar in te gaan, om een brandblusser te vinden. Brandblussers bevinden zich ook vaak in de buurt van brandmeldpunten en brandslanghaspels, zodat iemand alarm kan slaan en vervolgens een blusser kan oppakken.

Blusmiddelen die zijn voorzien om branden met elektrische apparatuur te bestrijden, moeten in de buurt van het betreffende brandgevaar worden geplaatst, maar niet zo dichtbij dat ze onbereikbaar zijn of dat de bediener in geval van brand onnodig gevaar loopt. De reisafstand mag niet meer dan 10 meter bedragen. Bron: Brandblussershop.nl

Zichtbaarheid

Brandblussers moeten duidelijk zichtbaar en overwegend rood zijn. Waar dit niet mogelijk is, door middel van positie of kleur, moeten borden worden gebruikt om de locatie van de brandblusser aan te geven. Brandblussers moeten in een vaste positie worden geplaatst, of ze nu aan een muur of op een brandblusserstandaard zijn gemonteerd. Grote brandblussers (die vanaf 6,9 en 12 kg wegen) moeten met de montagebeugel op 1 meter van de vloer worden gemonteerd. Het is belangrijk dat de blussers stevig zijn gemonteerd, zodat ze niet losraken, vallen en mensen verwonden.