De 8 beste rookmelders van 2021

De 8 beste rookmelders van 2021

Kun je je voorstellen dat je alles wat je bezit binnen enkele minuten verliest? Er is niets huiveringwekkender dan de gedachte aan een vuur dat door je bezittingen brandt en je huis vernietigt, centimeter voor centimeter, herinnering voor herinnering. En wat als het daar niet ophoudt? Elke maand komen er in de Nederland twee mensen om bij woningbranden. Erger nog, deze sterfgevallen kunnen worden voorkomen als iedereen zou investeren in de beste rookmelder voor hun huis. Maar natuurlijk zijn niet alle rookmelders hetzelfde. Terwijl sommige alleen uit een sensor en een sirene bestaan, kunnen andere u helpen een onderling verbonden netwerk van slimme apparaten in uw huis te creĆ«ren. Beide opties werken, het hangt er gewoon van af wat je zoekt. Daarom hebben we besloten je te helpen en een unieke lijst samen te stellen met de beste rookmelders waaruit je in 2021 kunt kiezen. Dit is hoe we het hebben gedaan.

Het eerste en belangrijkste dat u moet weten over uw rookmelder, is wat voor soort sensor deze heeft. Er zijn momenteel drie hoofdtypen sensoren op de markt: ionisatiesensoren, foto-elektrische sensoren en rookmelders met dubbele sensor:

  • Ionisatierookmelders  gebruiken een kleine hoeveelheid radioactief materiaal dat helpt bij het detecteren van kleine rookdeeltjes die typisch zijn voor snelle, vlammende branden.
  • Foto-elektrische rookmelders  gebruiken een lichtbron om grotere deeltjes te detecteren, kenmerkend voor grote, smeulende branden die veel rook produceren.
  • Dual-sensor rookmelders  gebruiken beide sensoren. Hoewel je zou kunnen aannemen dat dit je het beste van twee werelden geeft, is dat niet per se het geval. Het hangt grotendeels af van de kwaliteit van elke rookmeldersensor en de manier waarop ze zijn aangesloten.

Naast dit alles gebruiken veel vernieuwde rookmelder een van deze technologieĆ«n met bepaalde aanpassingen die specifiek zijn voor hun merken. De verbeterde foto-elektrische sensor die door EI, Fire Angel en Mobiak wordt gebruikt, heeft bijvoorbeeld een foto-elektrische rookmelder die is uitgerust met een speciaal LED-lampje, zodat hij beide soorten branden kan detecteren. Daarnaast zijn er zogenaamde slimme batterijen die je oude rookmelder voor een fractie van de prijs kunnen transformeren.

En natuurlijk de prijs

Zoals altijd concentreert het laatste deel van de beoordelingen van rookmelders zich op de prijs. Voor veel consumenten is dit natuurlijk de belangrijkste factor om te overwegen. Het vinden van de juiste balans tussen prijs en kwaliteit is een subtiele vaardigheid die veel mensen niet lijken te beheersen. Meestal geven extreem dure, high-end apparaten je de kwaliteit die je nodig hebt, maar je huishoudbudget strekt zich misschien niet ver genoeg uit om de aankoop te rechtvaardigen. Aan de andere kant is een goedkope detector die niet werkt niet alleen weggegooid geld, het is ook potentieel gevaarlijk.

Hier de beste rookmelders en onze top 8 aanbevelingen:

Onze nieuwtjes en weetjes al gelezen?

Terug naar overzicht