Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig?

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig?

Heb je de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of gevaarlijke situatie? Dan bel je 0900-0904. Maar vergeet nooit dat het nummer 112 hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties gewoon blijf bestaan. Met dit nieuwe nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen zonder spoed situaties. Op die manier blijft 112 vrij voor alle echte levensbedreigende telefonische situatie meldingen.

0900-0904 - 24 uur per dag bereikbaar

Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer in uw eigen regio woonplaats. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen spoed situaties te bereiken, dit was omslachtig en verwarrend.

Geen spoed, wel brandweer nodig

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een kat in de boom die er niet meer zelf kan komen, waterlekkage een boom die over de openbare weg ligt of een prullenbak brandje. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties bel je voortaan dus 0900-0904.

We hebben nog meer nieuws voor u!

Terug naar overzicht