Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

RH Brandbeveiliging gaat naar save en stapt over naar Fluorvrije blusschuim

RH Brandbeveiliging gaat naar save en stapt over naar Fluorvrije blusschuim

Het is nog even ver voorruit, maar voor het jaar 2028 moeten schuimblussers blusmiddelen van Fluorvrij blusschuim zijn. Op korte termijn worden de wettelijke regels aangescherpt en RH Brandbeveiliging is er klaar voor. Deze nieuw blusschuim actie raakt ook jouw bedrijf. Omdat het brandrisico in een kantooromgeving, winkels, lichte industrie etc. niet vraagt om de toevoeging van fluor in blusschuim, bieden we fluorvrije schuimblussers aan met een goede bluscapaciteit op branden in vaste stoffen en vloeistoffen. Sinds jaar 2022 is er eindelijk een 100% fluorvrije brandblusser op de markt met een gedegen blusrating ( bluskwaliteit van de blusser ) van 27A. Daarmee is een goede balans gevonden tussen brandveiligheid en milieuvriendelijkheid. Daarom willen wij je helpen en willen ieder daarop voorbereiden. Maar wat zijn nu de na en voordelen van Fluorvrije schuim in brandblussers?

Nadelen?

Er zijn een paar begrijpende redenen om deze nog niet aan te schaffen:

  • De verkoopprijs is een stuk hoger dan voor een traditionele schuimblusser met fluorvrij/PFAS

Voordelen?

Er zijn ook voordelen dat u toch eraan zult denken deze te kopen:

  • Ze bevatten geen gevaarlijk PFAS, PFAS wordt gerelateerd aan diverse gezondheidsklachten
  • Ze bevatten geen milieubelastende fluor: en daardoor makkelijk biologisch afbreekbaar 
  • Ze zullen geen milieuschade aanrichten aan onze maatschappij

Kiezen voor zekerheid

Wanneer de overheid het fabriceren en toepassen van fluorhoudende blusmiddelen zal verbieden is nog niet duidelijk, maar dat zal een kwestie zijn van enkele jaren. Wie nu al verstandig wil investeren bij aanschaf van blusmiddelen doet er goed aan om zich te verdiepen in de verkrijgbare fluorvrije blusmiddelen zodat men bij de verplichte 5 jaarlijkse hervulling niet voor verrassingen komt te staan.

Fluor vrij schuimblussers bestellen?

Al onze fluorvrije brandblussers voldoen aan de strengste Belgische en Nederlandse keuringsnormen.
Interesse u kunt Fluorvrij schuimblussers nu online bestellen bij RH Brandbeveiliging. Bovendien bevatten schuimblussers van RH Brandbeveiliging geen PFAS, en zijn daardoor onschadelijk voor mens, dieren en milieu.

Ons wat oudere nieuws al gelezen?

Terug naar overzicht